bomen en hagen

Willie Stegeman: “Op deze foto’s is goed te zien welk gedeelte is behandelt met WORTELFLORA.”

P1010215 P1010214

 

 

 

 

 

 

 

“Is toch al n’mooie heg, ik ben er tenminste zeer tevreden over. Het gedeelte van foto 220 is nu aan de beurt, er staat nu n’haagbeuk, om te proberen of die het beter zouden doen, maar het resultaat is te zien, dus die ga ik vervangen voor’n echte beukenhaag en uiteraard met toevoeging van WORTELFLORA.”

P1010217 P1010220

 

 

 

 

 

 

 

P. Vlak, Alphen: “Beste Servaplant, Ik was destijds zeer tevreden over de afwikkeling van mijn bestelling. De instructies op de verpakking zijn duidelijk. Ik heb uw product (SYMBIVIT, RHODOVIT, WORTELFLORA) gebruikt bij nieuw aangeplante bomen. Twee eerdere series bomen hadden het op dezelfde plek niet overleefd. Deze derde serie wel ondanks het feit dat de hovenier ze slechts 1 dag voor het zo langdurig ging sneeuwen heeft geplant. Ik kreeg dit weekend wederom complimenten over een drietal bomen in de achtertuin. Die groeien ontzettend goed (staan er bijna 3 jaar). Toen ik dit mailtje van jullie kreeg realiseerde ik me dat ik ook daar alsnog jullie product aan heb gegeven. Tot nu toe dus alleen maar positieve ervaringen.”

M. Bolt, Warffum: “Hallo, van de 140 carpinus die ik vorig jaar heb gepoot mgv ECTOVIT is er maar één dood, prima product!”

Hovenier van der Heijden, Den Hoorn: “Toen wij de bomen-mycorrhiza van Servaplant voor het eerst gebruikten bij het planten van een beukenhaag vielen er van de 300 boompjes maar 10 stuks uit, terwijl wij gemiddeld met 20% uitval rekenen. De groei is in het eerste jaar gelijk al maximaal.”

Bart Koolwijk, Gebr. Vollmüller – Hoveniersbedrijf: “De mycorrhiza (ECTOVIT) bevalt goed. Het is makkelijk verwerkbaar en de planten werden al snel groen heb ik doorgekregen. Ze mengen het met water en dopen de planten erin en zetten ze in de grond. We hebben in het verleden ook wel een andere schimmel gehad, dat moesten we erbij strooien. Dit is volgens het personeel een stuk makkelijker.”

Erik N.C. Meijer, Diepenveen: “In september 2004 verhuisden wij naar Diepenveen ( bij Deventer). Een klein voortuintje is aan de straatkant omgeven door een Taxus heg van 1.80 tot 1.50 m hoog. De heg was ongeveer 3 jaar toen wij onze intrek namen. Al in het eerste jaar werden drie taxussen naast elkaar in het midden van de heg bruin en gingen dood. We hebben ze in het voorjaar van 2005 vervangen, maar zonder succes, want ook deze gingen dood. Na bezoek aan het Symposium in Delft zocht ik contact met Servaplant en kreeg een zakje Mycorrhiza (SYMBIVIT) toegestuurd. Ik heb de bestaande grond volledig vernieuwd en vermengd met de Mycorrhiza. Tot op heden zien de taxussen er gezond uit en groeit de hoop dat het nu zal lukken. Wel dreigen er een paar anderen het loodje te leggen. Op mijn volkstuin op zandgrond plantte ik zelf gestekte lavendel uit. Een tweede hoeveelheid gaf ik de Mycorrhiza die we op het Symposium mee kregen. Ik verbeeld me dat ik een positieve ontwikkeling van de laatst geplante lavendel zie maar dat kan ook toeval zijn. Ik blijf de planten volgen.”

Casper Masurel, Botanische Tuin TU Delft: “Afgelopen periode heb ik volop Mycorrhiza gebruikt voor alle planten, tropische mix en voor gematigde planten. Ik heb de indruk dat de meeste planten erg goed reageren op de Mycorrhiza, opvallend is dat o.a. de koffie veel beter is gaan groeien, grote mooie donkergroene bladeren, een groot verschil met het oude blad. Ik heb inmiddels genoeg voorbeelden gezien van goede groei door toevoeging van Mycorrhiza. Alle planten waar ik Mycorrhiza aan heb toegevoegd groeien veel beter, zowel mijn planten thuis en dat zijn er ook heel wat en die op het werk in de kas.”